pondělí 3. června 2019

52 týdnů modliteb s dětmi - Děkujte Bohu za to, že poslal Ježíše



Tenhle týden budeme mít s dětmi příležitost mluvit víc o tom, proč Bůh poslal Ježíše. Vynikající příležitost i pro nás dospělé, ujasnit si to sami pro sebe. Čas od času se na to lidé ptají. Bůh - Stvořitel je jim tak nějak jasný a většina lidí s ním v zásadě nemá problém. Ale když dojde na Ježíše, ukazuje se, že většina lidí nemá nejmenší tušení a spíš než informace má různé dojmy... Pokud si sami nejste úplně jistí, co byste svým dětem nebo přátelům odpověděli na otázku, proč vlastně Bůh poslal Ježíše, doporučuju vřele knížku Více než tesař.

S dětmi si tedy znovu trochu víc popovídáme o Ježíšově oběti za naše hříchy, o tom, jak mluvil s lidmi a inspiroval je, napomínal i povzbuzoval, dával věcem nový smysl, uzdravoval, vyháněl démony, vedl k Bohu, byl příkladem i trnem v oku... Chce, abychom milovali jeden druhého a obětovali se pro druhé, abychom se navzájem budovali, povzbuzovali, modlili se za sebe, prokazovali si dobro.. Abychom mu byli stále podobnější. Je živý a může být přítomný v našem životě. Připomeneme si, co pro to musíme udělat my.

Chtěla bych, abychom se naučili děkovat za to, že Bůh poslal Ježíše, pokaždé, když o něm budeme číst nebo si povídat, když se dozvíme něco nového nebo se něco nového naučíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat