čtvrtek 6. prosince 2018

Papírové hvězdy ze sáčků

V minulém roce k nám doputoval báječný nápad na adventní vyrábění - hvězdy z papírových sáčků na svačinu. Náklady jsou pár korun, hotovo je za chvilku a zvládnou to i děti. Já jsem hvězdy vyráběla s dětmi 4-6 let v besídce a s mírnou dopomocí je zvládly všichni. A výsledky byly moc hezké.




Letos jsme se pustili do vyrábění zase, ale tentokrát jsem připravila návod. Už máme hotovo a pověšeno.





Na hvězdy potřebujete 7 sáčků (já jsem kupovala v DM drogerii, ale budou i v různých domácích potřebách). Důležité je, aby to byly ty úplně obyčejné bez plochého zpevněného dna. Dál už jen lepidlo v tyčince a nůžky.





Sáčky si připravíte dnem dolů a slepíte, jak je naznačeno v návodu (obrácené T). V místě, kde se sáčky otevírají, je sestřihněte do špičky. Čím ostřejší, tím špičatější bude hvězda. Strany můžete libovolně vystříhat. Když uděláte prostřihů hodně, bude výsledek vypadat spíš jako 3D vločka. Pak už jen rozevřete hvězdu, slepíte k sobě volné strany stejným způsobem a je hotovo. Naše hvězdy jsou pověšené na niti a přilepené izolepou je stropu.

A tady několik našich verzí ☺







Pokud by to i tak nebylo jasné, na youtube je několik návodů (třeba tady) - jen podotýkám, že počet použitých sáčků se liší. Nám se 7 líbí nejvíc, proto používáme 7 ☺

Na školkový adventní jarmark jsem nachystala několik sad "Vyrob si vlastní hvězdu" - sáčky a návod. měly docela úspěch ☺


1 komentář:

  1. Moc pěkná a jednoduchá - čistá dekorace. Viděla jsem letos u kolegyň a překvapilo mě, jak krásně v prostoru vypadají!

    OdpovědětVymazat