úterý 8. ledna 2019

52 týdnů modliteb s dětmi - 17. Modlete se za schopnost myslet moudře a učit se



Když se něco nedaří, je vždycky lepší udělat to znovu a lépe. A tak jsme si minulé téma protáhli o týden, abychom se na něj mohli trochu líp soustředit. Tenhle týden nás čeká téma, které pro nás bude velmi konkrétní, aktuální a blízké. 


Modlete se za schopnost myslet moudře a učit se


Apoštol Pavel ve svých listech píše, že máme usilovat o Kristův charakter. Ježíš je v dětském věku popisován jako chlapec, který prospíval na duchu i na těle a byl milý Bohu i lidem (Lukáš 2,52). O totéž můžeme prosit i pokud jde o naše děti. Měli bychom usilovat o to, aby se naučily myslet moudře, dokázaly rozlišovat mezi dobrým a zlým, aby se dokázaly soustředit, učit, rozumět a pamatovat si. A můžeme je povzbuzovat k tomu, aby se o to samy modlily.

Konkrétně se mohou modlit za:
  • schopnost soustředit se (na učení, na trénink, na modlitbu a čtení Bible, na cvičení na hudební nástroje...)
  • schopnost promýšlet věci, vidět je z Boží perspektivy, udržet myšlenky soustředěné na Boha
  • schopnost užívat mysl k dobrému, k řešení problémů (a ne k vymýšlení hloupostí, plánování pomsty, pomluv nebo různých průšvihů...)
  • schopnost vidět Boží pravdu, vidět to, co je čestné, upřímné, pravdivé, co přináší užitek. (Svět kolem nás je hodně negativní, kritický, cynický... někdy je těžké udržet si Boží pohled na věci a vidět v tom, co se děje nebo co prožívám i pozitivní věci. Nebo naopak sklouzáváme k lacinému pozitivnímu myšlení, ve kterém ale není hloubka.) Boží pravdu a principy mohou děti zahlédnout i ve školním učivu ☺
  • schopnost učit se, pochopit obsah učiva, porozumět mu, porozumět Biblickému textu...
Přeju vám krásný následující týden  ☺



Žádné komentáře:

Okomentovat