pondělí 19. února 2018

Vybarvování podle příkladů

Synek na podzim začal číst a psát a tím výrazně klesl jeho zájem o veškerá grafomotorická cvičení. Do té doby měl hodně rád různé sešity s úkoly pro předškoláky, takové ty spojovačky, doplňovačky, bludiště, cestičky atd. Momentem, kdy mu v hlavě seplo psaní a následně čtení ale ospěl k závěru, že tohle už nepotřebuje. No, technicky vzato nepotřebuje, všechno to má být příprava na budoucí psaní. Fakt ale je, že ruku má zatím poměrně tuhou, na tužku tlačí (i když úchop už má dlouho hezký sám od sebe) a celkově je jeho grafický projev dost kostrbatý.

Lámala jsem si hlavu, čím ho motivovat, jaký tip úkolů mu najít, aby ho to bavilo. Až mě někdo trkl, že když je synek intelektuálně zaměřený, proč to nevzít přes intelekt. V poslední době ho dost baví i čísla a počítání a tak jsem na pinterestu začala hledat vybarvování podle čísel. Vzal to, ale nic velkého. Ale vybarvování podle příkladů, to ho úplně nadchlo. První den, kdy jsem mu pár takových obrázků vytiskla, u toho strávil několik hodin a počítal, až se mu z hlavy kouřilo. Ne, že by si na tom vybarvování dal až tak záležet. Spíš to pojal vyloženě utilitárně, pokreslit políčka tak akorát, aby se nepředřel, ale byl vidět výsledný obrázek. Ale tenhle typ úkolů ho hodně chytl a i v dalších dnech si žádal další a další. Několik jsem si uložila na Pinterest (TADY) . Jeho výhoda je, že když kliknete na jeden pin, hned se vám dole zobrazí další podobné. Takže nemusíte ukládat desítky podobných úkolů, stačí pár. A další rychle najdete, až je budete potřebovat.















Fotila jsem jen pár obrázků z prvního dne, kdy jsme tenhle druh úkolů zkoušeli. Synka bavily všechny, žádný mu nedělal problém. U mešity se ale opravdu zapotil a musel se pořádně soustředit. Největší problém mu dělalo, že některé příklady jsou součty a jiné rozdíly. Ale ta radost, když měl obrázek hotový. A komentář "maminko, to je hvězdárna!!" :)


1 komentář:

  1. Děkuji moc za tuto velice zajímavou medotiku... My jsme nedávno učili naše děťátka podle tohoto návodu zde to, jak počítat procenta a kupodivu jsme jim to zvládli vysvětlit snad i lépe než učitelka a to beru jako obří úspěch :) Takže se mějte hezky a třeba je ta distanční výuka i k nečemu přeci jen dobrá..

    OdpovědětVymazat