úterý 20. listopadu 2018

52 týdnů modliteb s dětmi... 12. Někdy Bůh říká "ne".

Další týden je tu a já píšu opět jen stručně z mobilu, stále ještě bez pocitace... Jsem bez něj jak bez ruky :-)



Někdy Bůh říká "ne"

Neznáme všechny důvody, proč Bůh někdy naše modlitby vyslyší a jindy ne. Některé ale známe a je dobře popovídat si o nich s dětmi. Nevyslyšené modlitby jsou totiž realitou jejich životů stejně jako těch našich. Děti se ptají, proč je to ucho stále bolí a známá že sboru se stále ještě neuzdravila. Co jim na to říct?

Někdy se modlíme za věci, které pro nás nejsou dobré nebo by nebyly dobré v budoucnu. Některé naše prosby nejsou podle Boží vůle. Některé by ublizily někomu jinému nebo jsou v rozporu. Případně jsou úplně nepodstatne. Občas ale prostě nevime a nezbývá nám než přijmout, že Boží úmysly jsou jiné než ty naše.

Znamená to, že nemá smysl se modlit? Určitě ne. Bůh má své důvody, proč někdy dá a jindy ne. Nefunguje na povel. Ale vždycky slyší, je na blízku, připravený utěšit a povzbudit. A od nás očekává, že Mu budeme důvěřovat i v těch "ne".

Pokud je pro vás téma nevyslyšených modliteb aktuální, doporučuju knížku Když Bůh mlčí od Peta Greiga. Je hodně silná a velmi povzbudivá. A její audioverze je úplně výborná :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat