čtvrtek 2. listopadu 2017

Pytlíčkový adventní kalendář DIY

Vánoce se blíží mílovými kroky, Advent začne za 4 týdny. Jestli máte doma děti, možná se už zamýšlíte nad adventními kalendáři. Přináším tedy inspiraci na velmi jednoduchý adventní kalendář, který používáme doma a máme ho moc rádi.










Do kalendáře dáváme dětem různé drobnosti podle toho, co je zrovna v tom kterém roce baví - modelínu a vykrajovátka k ní, tiskátka, autíčka a vláčky k dřevěným kolejím, samolepky... Sladkosti nepoužíváme. Obecně se u nás doma snažíme sladkým spíš šetřit, tak není důvod před Vánoci to měnit.

Pytlíčkový kalendář můžete snadno vyrobit doma sami. Látky jsem koupila v e-shopu U Melluzínky, od každého vzoru stačilo asi 25cm. Šila jsem na obyčejném stroji, šlo by to i v ruce. Krom šitých pytlíčků ale můžete použít i dárkové pytlíky kupované nebo třeba ponožky, zavěšené minibalíčky...
Výhoda je, že si pytlíčky můžete ušít ve velikosti, která vám vyhovuje. Kupované kalendáře mívají kapsičky příliš malé, tak akorát na čokoládovou minci. To by mi nestačilo :)

Náš kalendář zatím nemá čísla. Malé děti si nejsou čísli do 24 úplně jisté a je pro ně příjemnější, když si mohou pytlíček vybrat samy. Jen ten speciální na Štědrý den je označený, ten je až na konec :) Až děti povyrostou, možná čísla přidělám.

Kromě pytlíčkového kalendáře používáme ještě jeden, obálkový, a v něm jsou zase různé drobnosti pro potěchu duše a ducha. Tak o tom zase příště :)



Žádné komentáře:

Okomentovat